Printer Friendly Version Пријем поводом Дана државности Републике Србије 2014.године @ 3 March 2014 02:54 PM

13. фебруар 2014.г - Амбасадор М. Зарић је подовом Дана државности Републике Србије приредио у Тирани пријем, којем се одазвало преко 350 званица из друштвено-политичког и јавног живота, културе, науке, дипломатског и војно-дипломатског кора, пословних кругова и албанских средстава јавног информисања.

Међу присутнима били су председник Парламента Албаније И. Мета, министарка културе М. Кумбаро, председник посланичке групе Покрета социјалста за интеграције П. Васиљи, посланици СП и ДП И. Зећишти, Г. Руљи и К. Исљами. Поред тога пријему су се одазвали и преседници Уставног и Врховног суда Б. Дедја и Џ. Загањори, као и један судија уставног суда, затим заменик Високог савета правосуђа Е. Ћефа, гувернер Централне банке Албаније А. Фулани, председник Државног комитета за вере, генерални директор државне информативне агенције АТА, као и садашњи и бивши дипломатски саветници председника Републике. Поред наведених високих гостију, присусвовали су и заменици министара за економски развој, трговину и предузетништво, пољопривреде, руралног развоја и водопривреде, саветник премијера за културну дипломатију, а из МИП Албаније директор Државног протокола, помоћник министра за билатералу, директорка Регионалне дирекције, шеф Сектора за конзуларне послове и дијаспору и досадашњи албански амбасадор у Београду. По традицији, пријему су се одазвали представници свих верских заједница, академици, ректори и декани више државних универтизета и приватних универзитета, представници политичких партија и локалних власти као што је префект града Тиране и председници општина Љибовш и Шијак и потпредседник града Драча.

Као и ранијих година, пријему су се у великом броју одазвали представници спрске мањине у Албанији предвођени председницима њихових удружења и нашим представником у Државном комитету за мањине.