Printer Friendly Version Посета делегације Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије @ 12 August 2015 08:16 PM

Трочлана делегација Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије у саставу др Јанко Веселиновић, председник Одбора и чланови Александар Чотрић и Милан Ђурица, боравили су у Албанији од 30. новембра до 4. децембра 2014. године. Том приликом посетили су Удружење српско-црногорске мањине „Морача-Розафа“ и Православно удружење „Свети Јован Владимир“ у Скадру као и цркву Свете Тројице у Враки, у којој се за време верских празника обавља служба на српском језику.

 

Другог дана боравка делегација је посетили седиште Удружења Срба „Јединство“ у Фиеру и полазнике курса српског језика који се одржава у селу Рет Љибовш недалеко од Фиера.

 

 

Делегација се састала и с више албанских званичника и то потпредседником Скупштине Албаније, Ванђелом Дуљеом.

Председником парламентарне групе пријатељства са Србијом, др Петритом Васиљијем и председником парламентарне Комисије за законодавство, јавну администрацију и људска права, Фатмиром Џафајем.

Делегацију су примили министарка образовања и спорта, Љиндита Никола.

као и Омбудсман Албаније, Игљи Тотозани.

На крају врло садржајне посете чланови делегације су разговарали и са шефом Присуства ОЕБС у Албанији, амбасадором Флорианом Раунигом.

а затим су положили венац на споменик војницима и родољубима који су погинули на територији Албаније у периоду од 1912. до 1918. године, који се налази на градском гробљу у Тирани.