Printer Friendly Version Избори за народне посланике Републике Србије, 24. април 2016. године @ 10 March 2016 10:34 AM

ОБЕВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТАКА О ТОМЕ ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ 

Aмбасада Републике Србије у Тирани обавештава своје грађане, који по било ком основу бораве у Републици Албанији, да су избори за народне посланике расписани за 24. април 2016. године.
У складу са Законом о јединственом бирачком списку и другим релевантним важећим законским прописима, обавештавамо грађане Републике Србије да имају право да на предстојећим изборима за народне посланике гласају у иностранству.

Грађани могу, најкасније пет дана пре закључења јединственог бирачког списка (02. априла 2016. године), поднети захтев за се у Јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у иностранству. Формулари за пријаву бирача за упис у Јединствени бирачки списак и Пријаву за упис у бирачки списак података да ће гласати у иностранству могу се добити у Амбасади.

Пријављивање се може обавити и путем поште, факса или e-mail, при чему треба доставити копију важећег личног документа Републике Србије.
Пријаве наших грађана за гласање у иностранству примају се током целог радног времена Амбасаде, од 08.30 до 16.30 часова, по потреби и после завршетка радног времена. 
Адреса Амбасаде: Rr. Donika Kastrioti 9/1, Tirane, Republiika e Shqiperise, e-mail adresa: ambatira@icc-al.org, факс број: 04 2232 089.