Printer Friendly Version Учешће председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић на неформалном састанку премијера ЗБ6 у Драчу, 26. августа 2017. године @ 12 March 2018 08:26 AM

На неформалном састанку премијера ЗБ6 у Драчу, 26. августа, на позив Е.Раме, учествовали су премијери Србије, Македоније, Црне Горе и БиХ, затим И.Мустафа, комесар за проширење и политику суседства, Ј.Хан, потпредседник Светске банке за Европу и Азију, К.Милер и председник ПКС М.Чадеж.
После уводних обраћања Е.Раме, Ј.Хана и К.Милера, излагања и дискусије су се одвијале у оквиру панела „Пружање снажне подршке на високом нивоу, за јачање и продубљивање регионалне интеграције“, на којем су биле три сесије на следеће теме: 1. Регионална сарадња и мере земаља на циљане резултате који се односе на (I) олакшавање прекограничног кретања робе и (II) ефикасност транспорта и предвидљивост; 2. Регионална сарадња и мере земаља на циљане резултате који се односе на (I) трговину услугама (II) улагања и (III) дигиталне економије; 3. Будућност и перспективе регионалне интеграције западног Балкана.