Printer Friendly Version Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша @ 16 March 2018 09:48 AM

Влада Републике Србије донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша, према којој они могу да уђу, транзитирају и бораве на територији Републике Србије до 30 (тридесет) дана од датума уласка у Републику Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Ова Одлука ступа на снагу 19. децембра 2017. године.

Држављани Републике Гвинеје Бисао, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Републике Србије у периоду који дужи од 30 (тридесет) дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Републике Србије. Уколико желе да уђу у Републику Србију, а већ су боравили 30 (тридесет) дана без визе, од уласка у Републику Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Републику Србију требају да поднесу захтев за визу.