Printer Friendly Version Пријем поводом Дана државности Републике Србије 15. февруара 2018. године @ 11 April 2018 09:20 AM

Пријему који смо поводом Дана државности Републике Србије приредили 15. фебруара у хотелу „Тирана интернационал“ присуствовало је око 300 страних и домаћих гостију, међу којима су били сви амбасадори и отправници послова и војни аташеи, велики број дипломата, представници међународних организација и руководиоци Регионалне канцеларије за сарадњу младих и Фонда за западни Балкан са сарадницима. Од домаћих званица били су заменици министара иностраних послова и образовања, спорта и омладине, председници државних комитета за мањине и за вере, дипломатски и економски саветници председника Републике, директор Државног протокола, Омбудсман, директор Националне агенције за туризам, директори из више министарстава, потпредседник Општине Драч, неколико почасних конзула и др.

Било је и више посланика опозиционих партија и политичара, укључујући председницу Покрета социјалиста за интеграције и супругу шефа државе, шефа посланичке групе Демократске партије, заменика председника парламентарне Комисије за спољне послове, председника Партије за заштиту људских права, као и председника Сосијал демократске партије, четири бивша министра иностраних послова и других министара.

Поред ректора Универзитета Тирана, директора најугледнијих института из области спољне и унутрашње политике, неколико професора универзитета, присуствовали су представници верских заједница, више власника медијских кућа и новинара и председници сва три удружења српске мањине са више најактивнијих чланова.

Посебно значајно је било присуство угледних гостију из света бизниса, укључујући председницу Уније трговинских и индустријских комора Албаније, председнике асоцијација страних инвеститора и страних банака, Удружења грчких компанија, као више власника приватних фирми.

Пријем је одржан захваљујући донацији Привредне коморе Србије.