Printer Friendly Version Обавештење о гласању на парламентарним изборима у Републици Србији 2020. године @ 6 March 2020 10:37 AM

Обавештавамо грађане Републике Србије да ће избори за Народне посланике Републике Србије бити одржани 21. јуна 2020. године. Према члану 10. Закона о избору народних посланика право да бира посланика и да буде биран за посланика има пунолетан, пословно способан држављанин Републике Србије са пребивалиштем у Републици Србији.

Грађани Републике Србије који су уписани у јединствени бирачки списак који бораве или планирају боравак у Републици Албанији на дан одржавања избора, своје бирачко право могу да остваре у Амбасади Републике Србије у Тирани,где ће бити отворено бирачко место уколико се пријави најмање 100 грађана који имају бирачко право.

Проверу да ли сте уписани у бирачки списак можете извршити електронским путем, уношењем јединственог матичног броја грађана, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе – https://upit.birackispisak.gov.rs/.

Да би сте гласали у Амбасади Републике Србије у Тирани потребно је да најкасније до 30. мај 2020. године, поднесете захтев како би се у ЈБС уписао податак да ћете на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Захтев за упис у бирачки списак података да ће бирач гласати у иностранству можете преузети овде.

Уколико имате бирачко право, а нисте уписани у јединствени бирачки списак, неопходно је да спроведете поступак уписа. Захтев за упис у јединствени бирачки списак можете преузети овде.

Тај захтев са захтевом за упис податка да ће те гласати у иностранству, подносите у Амбасади која ће оба захтева доставити надлежној општинској, односно, градској управи према вашем последњем пребивалишту пре одласка у иностранство, односно, последњем пребивалишту једног од ваших родитеља. За све информације можете нас контактирати телефоном на број 04 222 3042 или на email: konztira@icc-al.org