Printer Friendly Version Obaveštenje o glasanju na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji 2020. godine @ 7 March 2020 10:37 AM

Obaveštavamo građane Republike Srbije da će izbori za Narodne poslanike Republike Srbije biti održani 21. juna 2020. godine. Prema članu 10. Zakona o izboru narodnih poslanika pravo da bira poslanika i da bude biran za poslanika ima punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Građani Republike Srbije koji su upisani u jedinstveni birački spisak koji borave ili planiraju boravak u Republici Albaniji na dan održavanja izbora, svoje biračko pravo mogu da ostvare u Ambasadi Republike Srbije u Tirani, gde će biti otvoreno biračko mesto ukoliko se prijavi najmanje 100 građana koji imaju biračko pravo.

Proveru da li ste upisani u birački spisak možete izvršiti elektronskim putem, unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave: https://upit.birackispisak.gov.rs/

Da bi ste glasali u Ambasadi Republike Srbije u Tirani potrebno je da najkasnije do 30. maja 2020. godine, podnesete zahtev kako bi se u JBS upisao podatak da ćete na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti ovde.

Ukoliko imate biračko pravo, a niste upisani u jedinstveni birački spisak, neophodno je da sprovedete postupak upisa. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti ovde.

Taj zahtev sa zahtevom za upis podatka da će te glasati u inostranstvu, podnosite u Ambasadi koja će oba zahteva dostaviti nadležnoj opštinskoj, odnosno, gradskoj upravi prema vašem poslednjem prebivalištu pre odlaska u inostranstvo, odnosno, poslednjem prebivalištu jednog od vaših roditelja. Za sve informacije možete nas kontaktirati telefonom na broj 04 222 3042 ili na email: konztira@icc-al.org.