Printer Friendly Version Опроштајна посета амбасадора Зарића председнику Скупштине Р.Албаније Ручију @ 17 June 2020 09:59 AM

Амбасадора Мирољуба Зарића, који је и доајен дипломатског кора, примио је у опроштајну посету председник Скупштине Републике Албаније, Грамоз Ручи.

У саопштењу које је објавила Скупштина наведено је да је председник Ручи похвалио допринос амбасадора Зарића, као једног од дипломата с најдужим стажом у дипломатском кору у Тирани, а последњих година и његовог доајена, у проширењу и јачању сарадње између Албаније и Србије. Нагласио је да су "Односи између двеју земаља обогаћени  новим дешавањима, захваљујући нашој одлучности да служимо билатералној и регионалној сарадњи, као и јачању синергије за европеизацију региона. Желимо и радимо на томе да се тренд створен на састанцима Рама-Вучић током 2014-2015 одржи и даље развија, у другим корисним димензијама и у корист унапређења билатералних односа и доприноса наших земаља у развоју и стабилности. у региону“. Обострано је оцењено да две земље треба да се баве и конкретним планом сарадње у различитим у областима од узајамног интереса, као што су трговина, туризам, енергетика, саобраћај итд. Посебно су истакнуте могућности за унапређење односа између парламената кроз сарадњу одбора, комисија и група пријатељства.