Printer Friendly Version Опроштајна посета амбасадора Зарића председнику Републике Албаније Иљиру Мети @ 18 June 2020 08:41 AM

Председник Републике Албаније, Иљир Мета, примио је 16.јуна у опроштајну посету амбасадора Републике Србије, Мирољуба Зарића, који је и доајен дипломатског кора.

У саопштењу које је објавило Председништво Албаније наводи се да је шеф државе похвалио дугу професионалну активност амбасадора Зарића, као дипломатског представника у Тирани, као и његово ангажовање на унапређењу билатералних односа. Председник Мета је изразио задовољство што је садржај односа двеју земаља обогаћен новим дешавањима, захваљујући посвећености да служи не само билатералној и регионалној сарадњи, већ и као обавези према заједничкој европској будућности. Наводи се да је, осврћући се на повећање показатеља економске-трговинске сарадње, шеф државе, такође, истакао још увек неискоришћени потенцијал у односима између наших двеју држава. Указује са да је председник Мета оценио да се, иако се суочила с невиђеним изазовима за јавно здравље и економију, регионална сарадња показала корисном у третирању пандемије COVID-19 и да морамо наставити у том правцу.

Напомињемо да је информацију о опроштајној посети и садржај наведеног саопштења пренело више угледних домаћих ТВ станица, штампаних медија и интернет портала, као и Агенција АТА, које сe мoгу погледати на следећим линковима:

Председник Републике Албаније:  “President.AL”

телевизије:  “FAX.AL” ; “Top Channel” ; “Zjarr Television” ; “Ora News”

албанска телеграфска агенција: “ATA”

дневни лист: “AlbenianDailyNews”

интернет портали: “PANORAMA”;“Shqiptarija.com”;“The World News”;“Time.AL”;“BALKAN WEB”;“Koha Jone”;“ABC 24”