Printer Friendly Version Амбасадор Републике Србије у Албанији Слободан Вукчевић састао 22.11.2021. с министром здравља Републике Албаније, Оргетом Манастирлију с којом је разговарао између осталог о напорима које Србија улаже у борби против пандемије вируса Ковид19. @ 24 November 2021 08:16 AM

Информисао је министарку о свим досадашњим резултатима које је Србија остварила укључујући набавку респиратора, изградњу више нових и специјализованих Ковид болница у Београду, Новом Саду, Крушевцу. Посебно истакао брзо отпочињање масовне вакцинације и омогућавање грађанима Србије да се вакцинишу по свом избору са 4 различите вакцине, као и да однедавно уведена и пета, Модерна. Подсетио је да се знатан број грађана из држава региона у Србији, укључујући и Албаније вакцинисао у Србији. Захвалио на добром третману грађана Србије у болницама у Албанији, током летње туристичке сезоне.

Током разговора министарка, О.Манастирлиу нагласиа да Србија и Албанија остварују веома добру сарадњу у оквиру Отвореног Балкана, као и да је постигнута одлична сарадња с надлежним институцијама у Србији у борби против Ковид 19, што је од обостране користи у условима пандемије. Такође информисала амбасадора Вукчевића о процесу вакцинације која се наставља у Албанији где рађани имају на располагању 4 вакцине на располагању, Фајзер, Астра Зенеку, Синовак и Спутњик В Министарка О.Манастирлиу оценила је социјјална заштита важан аспект њеног рада и да је Албанија за сарадњу са Србијом и у овом сегменту.