| |     ћирилица | latinica  
Home

Visit Serbia
SIEPA

 

   
 
Contact

 

Working Hours
Monday - Friday: 8:30 - 16:30 hours
The Consular Section is open to public: 10:00 - 12:00 hours

Holidays

Address
Embassy of the Republic of Serbia
Donika Kastrioti 9/1,
Tirana
Republic of Albania

Phone: +355-4-2223-042 Directions/Map
Phone: +355-4-2232-091 Jurisdiction
Fax:      +355-4-2232-089 Honorary Consulates
E-mail: ambatira@icc-al.org  
web: www.tirana.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Takimi trepalësh i Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë në Tiranë, më 20 Janar

Nënkryetari i Parë i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Dačić mori pjesë në Takimin e Dytë Trepalësh të Ministrave të Punëve të Jashtme të Serbisë, Italisë dhe Shqipërisë,  në Tiranë, më 20 Janar 2016.

Ministri  Dačić më përpara zhvilloi takime dypalëshe me Ministrin e Punëve të Jashtme të Shqipërisë, Ditmir Bushati

dhe me homologun italian Paolo Gentiloni.

Nënkryetari i Parë i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Ministri i Punëve të Jashtme, Ivica Dačić gjatë qendrimit në Tiranë u takua dhe me Kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama.


Ministri i Minierave dhe Energjitikës mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015

Ministri i Minierave dhe Energjitikës Aleksandar Antić mori pjesë në Këshillin Ministror të Komunitetit Energjitik në Tiranë më 16 tetor 2015. Me këtë rast, Sekretariati i Komunitetit Energjitik dhe përfaqësuesit e Komisionit Evropian konstatuan që Serbia ka bërë më shumë nga të gjitha anëtaret për çështjen e përshtatjes së regulativës më legjislacionin e BE-së, që është më e avancuar në liberalizimin e tregut të energjisë elektrike dhe gazit, që është e vetmja që ka filluar krijimin e rezervave të detyrueshme të naftës dhe që nga të gjitha shtetet anëtare respekton në masën më të madhe të gjitha detyrimet kontraktuese. Në mbledhje u mor një vendim për pranimin e Direktives Evropiane të efikacitetit energjitik, gjë që do të krijojë një detyrim tek të gjitha vendet anëtare që të sillen shumë më të përgjegjshme ndaj energjisë dhe të realizojnë kursimet në objektet që janë në pronësi të qeverisë, si edhe në rrjetet e shpërndarjes.


Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik me nje grup studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015

Ministri i Arsimit, Shkences dhe Zhvillimit Teknologjik Dr. Srđan Verbić me nje grup prej 50 studentësh dhe nxënësish nga Serbia qendroi në Shqipëri nga 7-9 tetor 2015, ku u pritën nga Kryeministri Edi Rama dhe Ministrja e Arsimit dhe Sportit Lindita Nikolla. Kjo vizitë u organizua në përputhje me Marrëveshjen midis Serbisë dhe Shqipërisë për themelimin e Zyrës Rajonale për të rinjtë e Ballkanit Perëndimor, e cila u paralajmërua në muajin gusht nga Kryeministrat e Serbisë dhe Shqipërise, Aleksandar Vučić dhe Edi Rama. Të rinjtë nga Serbia gjatë qëndrimit ishin të akomoduar tek moshatarët e tyre shqiptarë dhe përveç Tiranës vizituan dhe Elbasanin ku panë ndeshjen e futbollit Shqipëri-Serbi.

 


Ministry of Foreign Affairs
Daily News 
Statements 
Photo Gallery 


National Assembly

President of the Republic of Serbia

Serbian Government

Ministry of Foreign Affairs